Lezing over Kruisen en kapellen op 19 maart in Bocholtz
11 maart 2024

Lezing over Kruisen en kapellen op 19 maart in Bocholtz

Lezing over Kruisen en kapellen op 19 maart in Bocholtz

Op dinsdag 19 maart houdt Heemkundevereniging De Bongard Simpelveld-Bocholtz in Café Oud Bocholtz een lezing over Kruisen en kapellen in Limburg.

Limburg telt meer dan drieduizend objecten die tot het ‘klein-religieus erfgoed’ worden gerekend. Limburg is daarmee uniek voor Nederland. Het gaat onder meer om veld- en wegkruisen, kapellen, Lourdesgrotten, kruiswegparken, beelden van heiligen en bepaalde vormen van funerair erfgoed.

De sprekers Chris Willems en René Kremer dragen een warm hart toe aan de wegkruisen en kapellen in Limburg. Zij zijn respectievelijk oud- en huidig bestuurslid van de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg.

In de gemeente Simpelveld-Bocholtz is al vele jaren een werkgroep zeer actief binnen de Heemkundevereniging ‘De Bongard’. De kapellen en wegkruisen zijn dan ook veelal in een goede staat. De inleiders zullen tijdens hun lezing ingaan op de verschillende soorten kruisen en kapellen die in Limburg aanwezig zijn. In het tweede deel van de lezing gaan zij samen met het publiek op zoek naar het verhaal achter diverse wegkruisen in de gemeente Simpelveld-Bocholtz.

Voor leden van heemkundevereniging De Bongard is de toegang gratis, van niet-leden wordt een bijdrage gevraagd van 3 euro. In verband met de zaalreservering, deelname graag opgeven vóór 15 maart a.s. via mail: debongard@hotmail.com

Café Oud Bocholtz ligt aan de Pastoor Neujeanstraat 11 in Bocholtz. Aanvang van de lezing: 20.00 uur

Terug naar nieuwsoverzicht