Landschapsdag over terreinbeheer en erfgoed
Op vrijdag 30 augustus organiseert de commissie Landschapsgeschiedenis van het Koninklijk LGOG in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Natuurmonumenten de zesde Landschapsdag.
Hoe gaan terreinbeheerders om met erfgoed? Een belangrijk thema, want de keuzes die terreinbeheerders zoals Het Limburgs Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, en kleinere particuliere terreinbeheerders zoals Stichting Jules Geradts, eigenaar van het Munnichsbosch, nu maken, kunnen grote gevolgen hebben voor de beleving én bestudering van het landschap, nu en in de toekomst. Dat thema staat centraal op de zesde dag van de Limburgse landschapsgeschiedenis.
Het programma presenteert de rijke collectie van cultureel, historisch en landschappelijke erfgoed bij terreinbeheerders in de provincie Limburg. Doel is om beheerders, beleidsmakers en publiek bewuster te maken van de kansen en uitdagingen die dit erfgoed in deze natuurgebieden biedt.
De lezingen gaan over de rijke erfgoedcollecties, monumentale ensembles, natuurontwikkeling in combinatie met erfgoed en de uitdagingen van terreinbeheerders om het historische landschap aan te laten sluiten bij hoge natuurwaarden. In de middag zijn er diverse excursies in de omgeving van Mook, waaronder Landgoed Mookerheide. De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie. Keynote spreker is Michiel Purmer, specialist erfgoed en landschap bij Natuurmonumenten.
Meer informatie over de dagplanning en een INSCHRIJFLINK is te vinden op deze webpagina: