Fietstocht van Servaaskapel naar Servaasbasiliek
25 juli 2024

Fietstocht van Servaaskapel naar Servaasbasiliek

Onder het motto ‘Van Servoas nao Servoas’ wordt op zondag 18 augustus een fietstocht gehouden van de Sint-Servaaskapel in Nunhem naar de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht. De opbrengst van de toertocht is bestemd voor de restauratie van de kapel.

De hele route van Nunhem naar Maastricht en terug is 125 kilometer lang. Er is ook een optie om een kortere route van 75 kilometer te fietsen. Deze draait halverwege om. Ook zijn er kortere fietsroutes waaraan bijvoorbeeld gezinnen kunnen deelnemen.

Het evenement wordt georganiseerd door de orgnisatie ‘Same fietse väör oos kepèl’ in samenwerking met Wielerevenementen Leudal. Voormalige wielercoryfeeën Frans Maassen en Roy Curvers die in de gemeente Leudal wonen, zijn de ambassadeurs van dit evenement.

De verzorgde pauzeplaats, een gratis consumptie en een attentie zijn bij het inschrijfgeld inbegrepen. Na afloop is er een samenzijn op het Dorpsplein in Nunhem. Deelname kost € 12,50 per persoon. Starttijd 125 km tussen 8.30 uur en 9.30 uur. Starttijd 75 km tussen 9.00 uur en 10.00 uur.

Terug naar homepage