Decor Passiespelen beklad
23 november 2020

Decor Passiespelen beklad

Het decor van De Passiespelen in openluchttheater De Doolhof in Tegelen is onlangs met verf beklad. Zwarte letters ontsieren de tempels van Jeruzalem. De gebouwen staan al jaren in De Doolhof, maar nu heeft iemand het nodig gevonden om er ‘666’ op te kliederen, het getal dat volgens het Christelijk geloof voor het kwade staat. 

Ook een tekst als ‘black lives matter’ ontbreekt niet. De verf hebben de vandalen blijkbaar ergens op het terrein van het openluchttheater gevonden. Nog nooit eerder is op deze manier huis gehouden bij De Passiespelen. Het decor doet in het voorjaar 2021 dienst als achtergrond voor het verhaal van Jezus Christus. Vanwege corona moesten de voorstellingen worden doorgeschoven naar de lente van 2021. 

Het bestuur van De Passiespelen doet aangifte van vernieling. Met een klusploeg gaan ze binnenkort aan de slag om de zwarte letters over te schilderen. “Wat er ook gebeurt” zegt bestuurslid N. Kortooms, “in de lente van 2021 gaan we spelen. Misschien is het nog nooit zo belangrijk geweest om het verhaal van Jezus Christus te delen met een groot publiek”.  

Bron: Dagblad De Limburger 2020-11-06

 

foto: 

Afbeelding van Free Creative Stuff via Pixabay 

Terug naar nieuwsoverzicht