Fatimakapelletje Wolder

KapelFatimakapelletje WolderMaastricht

Tongerseweg t.o. 353b
6213 GD Wolder
Bekijk op Google Maps
lb518980-+lb4213-+00000000+ch.+wauben.jpg

Fatimakapelletje Wolder

Het kapelletje is in 1947 gesticht. Het oorspronkelijke beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima uit de gelijknamige bedevaartplaats werd na de oorlog door Europa geleid. Vele plaatsen mochten deel uitmaken van deze bijzondere gebeurtenis. Zo werd het kunstwerk op 2 september 1947 bij de Nederlands-Belgische grens van het bisdom Hasselt overgedragen aan het bisdom Roermond. Om deze feestelijke intocht niet te vergeten nam de buurt het initiatief een bedehuisje te bouwen dat Mgr. Lemmens inzegende. Het fraaie beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima mocht een korte tijd de kapel sieren, waarna het weer andere plaatsen bezocht. Een ander Fatimabeeld diende als devotiebeeld, maar werd enkele malen gestolen. Extra beschermingsmaatregelen pogen vandalisme en diefstal in het vervolg te voorkomen.

Bron: ’t Kapelke- 1999 Vera Hamers

Door de jaren heen is de kapel diverse malen opgeknapt. Tot drie keer toe werd het beeld door vandalen gestolen. In 2007 t.g.v. het 60-jarig bestaan werd een nieuw beeld aangeschaft en de kapel gerestaureerd.

Bron: https://www.breurhenket.com/kerkhofkapel.htm

Een ijzeren hek beschermt de kapel.

 Foto; Ch. Wauben

Interieur

Altaar

Toegewijd aan: OLV van Fatima

De kapel is van binnen wit geschilderd. Er staat een altaar in schoon metselwerk met daarop een beeld van OLV van Fatima.

Groenvoorziening

heg en bomen

achter de kapel staat een heg
voor de kapel staat een boom

Publicaties
boek

't Kapelke - 1999 Vera Hamers

In dit boek is een mooie beschrijving van de kapel opgenomen.

Specficaties
  • bouwjaar/geplaatst 1947
  • materiaal mergelsteen/baksteen
  • dakbedekking leien