Contact

Swalmerstraat 100
Postbus 470 
6040 AL Roermond 

Telefoon:
0475 - 386 747

E-mail:
skkl@bisdom-roermond.nl

 

Informatie

 

Kent U ons blad "Kapellen en Kruisen" al?

De Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg geeft het tijdschrift "Kapellen en Kruisen" uit met in principe een verschijningsfrequentie van vier nummers per kalenderjaar in full color met daarin aandacht voor de laatste nieuwtjes op het gebied van Kapellen en Kruisen in Limburg. Hierin wordt o.a. bericht over inzegening van een kapel of kruis, maar ook over de renovatie van objecten.
De oplage van het blad is momenteel zeshonderd exemplaren.

Het tijdschrift is gestart in 1992 als "Nieuwsbrief"; vier pagina's in zwart-wit en in 2006 kwam No. 32 als eerste uitgave in kleur uit.
De naam van het Tijdschrift No. 34 was eenmalig "Kruisen en Kapellen" en vanaf No. 35 wordt de huidige naam gevoerd:"Kapellen en Kruisen." 

Op verzoek van de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg zijn in december 2007 aan het periodiek "Kapellen en Kruisen" ISSN-aanduiding toegekend. het International Standard Serial Number is een uniek nummer en internationaal erkend nummer om titels van seriële publicaties te kunnen identificeren. het toegekende nummer is: ISSN 1875-1644 voor de gedrukte versie.

In 2011 is inmiddels al het vijftigste nummer verschenen.

De eerste 31 nummers zijn reeds gedigitaliseerd. Een complete inhoudsopgave wordt in Exel gepubliceerd. (zie menu-keuze "Tijdschrift--> Inhoudsopgave & oude jaargangen"

De redactie is op dit moment in handen van Matheu Bemelmans en Jos Jenniskens.

Wilt u een abonnement dan kost dat nu € 12,50 per jaar en u kunt zich hiervoor opgeven via e-mail adres skkl@bisdom-roermond.nl

Door een abonnement van te nemen steunt u het werk van onze stichting.

Het tijdschrift is, net als deze website, een practisch hulpmiddel om die mensen te bereiken die de Limburgse Wegkruisen en Veldkapellen ter harte gaan.

voorpagina-K2K.jpg
inhoud-KK_1.jpg
inhoud-KK_2.jpg