Contact

Swalmerstraat 100
Postbus 470 
6040 AL Roermond 

Telefoon:
0475 - 386 747

E-mail:
skkl@bisdom-roermond.nl

 

Actueel

Koninklijke Onderscheiding Chris Willems
Lees meer Kaarsenkapel Roermond
Lees meer Uitnodiging contactdag 2019
Lees meer Hoge pauselijke onderscheiding voor Venraynaar Koos Swinkels
Lees meer

Stichting 

aelen_gemeente_039.jpg

De Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg is opgericht in 1954 en nauw verbonden aan het Bisdom Roermond. De stichting bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, archivaris, acht bestuursleden en een adviseur. Met uitzondering van de adviseur hebben deze leden een of meer gemeentes toegewezen gekregen om de contacten met de plaatselijke organisaties en particulieren, die zich met kruisen en kapellen verbonden voelen, te onderhouden.

Het bestuur van de stichting vergadert vier keer per jaar. Ook organiseert de stichting een jaarlijkse studiedag om de bestuursleden de gelegenheid te bieden zich in een historisch-religieus onderwerp te verdiepen.

Om de contacten met de plaatselijke organisaties en particulieren (totaal meer dan tweehonderd personen) te onderhouden, organiseert de stichting ieder jaar één regiobijeenkomst (afwisselend in de regio's zuid, midden en noord). Op deze dag wordt aandacht besteed aan onderwerpen die een relatie hebben met hun activiteiten op het gebied van onderhoud, enz., alsmede cultuur-historische onderwerpen. Van de deelnemers wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de kosten van deze dag.

Tevens geeft de stichting het tijdschrift "Kapellen en Kruisen" uit met het doel geînteresseerden op hoogte te houden van het klein religieus erfgoed in Limburg.

De stichting heeft opdracht gegeven om de DVD "Kruisen en Kapellen in Limburg" te maken.