Contact

Swalmerstraat 100
Postbus 470 
6040 AL Roermond 

Telefoon:
0475 - 386 747

E-mail:
skkl@bisdom-roermond.nl

 

Actueel

Uitnodiging contactdag 2019
Lees meer Hoge pauselijke onderscheiding voor Venraynaar Koos Swinkels
Lees meer Lichtprocessie naar Leenderkapel 2 sept. 2017
Lees meer Bisschop Wiertz opend laatste keer meimaand Leenderkapel
Lees meer Contactdag plaatselijke organisaties op zaterdag 22 april 2017
Lees meer

Contactag Wijnandsrade succesvol verlopen
Lees verder 

Meimaand

testnieuws

20 april, 2012 op 13:07

Bisschoppen openen en sluiten meimaand aan kapel Leenhof

De meimaand aan de Leenderkapel in Schaesberg wordt dit jaar geopend én gesloten door de twee Limburgse bisschoppen. Op dinsdag 1 mei is hulpbisschop Everard de Jong hoofdcelebrant bij de openingsviering. Op donderdag 31 mei zal bisschop Frans Wiertz de Mariamaand afsluiten.

Zoals elk jaar is de meimaand de traditionele bedevaartmaand van de ruim 300 jaar oude Leenderkapel. Gedurende de hele maand is er aan de kapel van Onze Lieve Vrouw van de Berg Carmel elke dag een eucharistieviering. Op weekdagen is de viering 's avonds om 19.00 uur, op zaterdagen 's ochtends om 8.30 uur en op zon- en feestdagen 's middags om 17.00 uur.

Daarnaast zijn er ook nog enkele bijzondere vieringen. Een aantal van deze missen wordt muzikaal omlijst door zangkoren uit de regio Parkstad. De stichting Leenderkapelletje is erg blij met de hun medewerking. Zoals de stichting ook zeer verheugd is dat een groot aantal priesters uit de regio bij toerbeurt de eucharistievieringen opdraagt. Dit is een grote steun voor de priesters van het parochiecluster Schaesberg.

De muziek tijdens de openingsviering op 1 mei wordt als vanouds verzorgd door de bekende Landgraafse zangeres Wendy Kockelkoren en toetsenist Falco Borsboom. De openingsviering met mgr. De Jong begin om 19.00 uur. Een kwartier voorafgaand wordt de rozenkrans gebeden.

Vriend van de kapel
De Leenderkapel is sinds enkele jaren eigendom van een stichting, die voor het onderhoud van de kapel vooral afhankelijk is van giften. Wie het werk van de stichting wil steunen kan zich melden als 'Vriend van de Leenderkapel'. De vrienden betalen jaarlijks een vrijwillige bijdrage van minimaal vijf euro. In ruil daarvoor worden ze enkele keren per jaar op hoogte gehouden van de activiteiten bij de kapel middels een nieuwsbrief.

Vriend van de kapel worden, kan door een bedrag naar eigen inzicht over te maken op rekeningnummer 15.17.10.279 t.n.v. stichting Leenderkapelletje o.v.v. 'Vrienden'. De stichting heeft een ANBI-status.

 

Tags:

21 april 2012

Jaarlijkse contactdag in Wijnandsrade succesvol verlopen

Tientallen vertegenwoordigers van lokale werkgroepen en stichtingen waren zaterdag 21 april naar kasteel Wijnandsrade gekomen voor de jaarlijkse contactdag van de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg.

In een van de bovenzalen van de boerenhoeve werden alle deelnemers welkome geheten door voorzitter Koos Swinkels van de provinciale stichting. Na de gebruikelijke mededelingen en jaarverslagen presenteerde bestuurslid Hay van Boekhold de nieuwe website van de stichting. Een belangrijk onderdeel hiervan wordt een database, waarmee het archief van de stichting te raadplegen wordt.  

Vervolgens gaf voorzitter Swinkels een presentatie over het atelier van de lokale kruisen- en kapellenstichting in Venray. In dit atelier worden ondermeer kunststof replica’s van beelden en corpussen gemaakt.

Na het officiële gedeelte volgde een film over de geschiedenis van kasteel Wijnansrade en een rondleiding  door het kasteel en de ernaast gelegen parochiekerk.