Serie over kruisen en kapellen op L1 TV

15 juni, 2014 op 23:07

Serie over kruisen en kapellen op L1 TV
Limburg telt meer dan drieduizend kruisen en kapellen. Ze staan langs de kant van de weg, in bos en veld of soms gewoon midden in stad of dorp. Bij gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg zendt L1 de komende weken een 9-delige tv-serie uit over kruisen en kapellen in Limburg.

Verspreid over Limburg zetten honderden vrijwilligers zich in om dit klein-religieus erfgoed te onderhouden en te koesteren. In elke aflevering staat één kruis, kapel, Lourdesgrot of beeldengroep centraal. De vrijwilligers vertellen het verhaal achter deze bijzondere monumentjes, dat deels ook hun eigen verhaal is.

Waarom houden ze zich bezig met het onderhoud? Waarom richten ze zelfs nieuwe op? Waarom steken ze elke dag een kaarsje aan? Waarom plaatsen ze regelmatig verse bloemen?

In het kader van het 60-jarig bestaan van de stichting Kruisen en Kapellen is ook een nieuwe wandelgids uitgegeven met twaalf wandelingen door heel Limburg. Bij elke uitzending geeft L1 een aantal van deze wandelgidsen weg. Het boekje Kruisen en Kapellen is ook te koop in de L1 shop.

De serie Kruisen en Kapellen is vanaf zondag 15 juni negen weken lang op zondagavond te zien bij L1. De afleveringen zijn na uitzending terug te bekijken op de speciale programmapagina hier op L1.nl.

Uitzendtijden:
18:20 | 19:20 | 21:20 | 22:20 | 23:20 | 00:20 uur

http://www.l1.nl/video/promo-kruisen-en-kapellen-juni-2014

Tags: