Nieuwe wandelgids langs kruisen en kapellen gepresenteerd.

30 mei, 2014 op 19:35

Nieuwe wandelgids langs kruisen en kapellen gepresenteerd.

In Abdij Rolduc in Kerkrade is op Hemelvaartsdag (29 mei) het wandelboekje ‘Kruisen en Kapellen’ gepresenteerd. De wandelgids – met een voorwoord door bisschop Frans Wiertz – is uitgegeven bij gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg.

Kruisen-en-kapellen-web.jpg

In het boekje staan twaalf nieuwe rondwandelingen langs zogeheten klein religieus erfgoed in Limburg. De wandelingen zijn samengesteld door voorzitter Matheu Bemelmans van de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg. Hij reikte het eerste exemplaar uit aan Koos Swinkels, die meer dan 10 jaar voorzitter van de stichting was en zich al  meer dan 30 jaar voor het behoud van kruisen en kapellen inzet.

IMG_8466-web.jpg

De uitgave van het boekje is tevens onderdeel van het grensoverschrijdend project ‘Onthaasten, stilte- en bezinningsplekken in beeld’ en is mogelijk gemaakt met steun van de EU-grensregio Vlaanderen-Nederland en de provincie Limburg.

Kruisen en kapellen op tv
.

Naar aanleiding van het 60-jarig jubileum van de stichting en de uitgave van het wandelboekje maakt de regionale omroep L1 een televisieserie die vanaf 15 juni negen weken achter elkaar op zondagavond op televisie wordt uitgezonden. In de serie worden negen verschillende locaties met klein religieus erfgoed geportretteerd.

Uitgave: Uitgeverij TIC, Maastricht
ISBN: 978-94-91561-25-2
Prijs: €14,90
 www.ticshop.nl

Tags: