Nieuwe serie Kruisen en Kapellen op L1 TV

02 maart, 2016 op 10:16

De Limburgse regionale zender L1 brengt vanaf zondag 6 maart tien nieuwe afleveringen van de serie Kruisen en Kapellen. Verspreid over de hele provincie worden religieuze plekjes bezocht met een bijzonder verhaal. Van de kapel van het wonderbare schot in Sevenum tot de Lourdesgrot in Cadier en Keer. 
 
Twee jaar geleden werd de eerste serie Kruisen en Kapellen uitgezonden bij L1. 
Matheu Bemelmans van de stichting Kruisen en Kapellen neemt ons nu ook weer mee naar onbekende plekken in de provincie waar Limburgers uit de streek vertellen over hun passie en geloof.
 
Aan bod komen onder meer de Rosakapel in Sittard en de Theresiakapel in Tegelen. Maar ook is er plek voor een processiepark in Oostrum en een beeldenatelier in Venray.
 
In het bisdom Roermond staan zo'n drieduizend religieuze objecten. In korte portretten wordt het verhaal erachter verteld. Het gaat niet alleen om de schoonheid, maar vooral om het persoonlijke verhaal van de mensen uit de buurt.
 
Kruisen en Kapellen is vanaf 6 maart op zondagavond vanaf 18:20 uur ieder uur te zien bij L1.
 
L1 Tv is te ontvangen via kabel, West-Vlaams op L1.nl. Ziggo Digitaal kanaal 30, interactieve TV KPN kanaal 508, CanalDigitaal (Familiepakket), DVB-T en Digitenne.
 
 
 image.jpeg
Tags: