Lichtprocessie naar Leenderkapel; 5 sept 2015

27 augustus, 2015 op 22:14

Lichtprocessie naar Leenderkapel

Het bedevaartseizoen aan de Leenderkapel in Schaesberg wordt op zaterdag 5 september afgesloten met de jaarlijkse lichtprocessie.
Die avond is er om 19.00 uur een eucharistieviering in de Petrus & Pauluskerk. (Let op: dit is een uur later dan gebruikelijk). Aansluitend trekt de processie onder muzikale begeleiding van harmonie Sint Michaël naar de kapel in het Kapellerbos. Kaarsen en flambouwen worden bij de kerk uitgereikt. Onderweg zullen ook parochianen van de H.-Familieparochie aansluiten. Bij de Leenderkapel vindt ter afsluiting een korte gebedsdienst plaats.
De lichtprocessie rond het feest van Maria Geboorte (8 september) is elk jaar de afsluiting van het bedevaartseizoen aan de Leenderkapel, dat op 1 mei begon. Gedurende de meimaand was er elke dag een viering aan de kapel. Tijdens de zomermaanden elke zaterdagochtend. Hoogtepunt tijdens het afgelopen seizoen was de inzegening van het gerestaureerde Mariabeeld.

De Leenderkapel gaat na 5 september in ‘winterslaap’. Op 1 mei 2016 gaat de kapel weer open voor publiek. Wie in de tussentijd toch meer wil weten over de kapel kan altijd eens kijken op www.leenderkapel.nl of op facebook.nl/leenderkapelletje.

leenderkapel_avond1.jpg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie: Neem voor meer informatie over de Leenderkapel contact op met Matheu Bemelmans 06 - 21503933 of mail naar info@leenderkapel.nl.

Bijgaande foto mag rechtenvrij worden gepubliceerd. Mocht de foto niet juist overkomen, laat dit dan even weten, dan sturen we ‘m op een andere wijze.

Tags: