Lichtprocessie naar Leenderkapel 2 sept. 2017

26 augustus, 2017 op 19:46

Bedevaartseizoen op zaterdag 2 september afgesloten
Lichtprocessie naar Leenderkapel
 
Op zaterdag 2 september vindt in Schaesberg de jaarlijkse lichtprocessie naar de Leenderkapel plaats. Dit is tevens de afsluiting van het bedevaartseizoen bij de bijna 400-jaar oude kapel.  

Het seizoen begint elk jaar op 1 mei en wordt afgesloten op de eerste zaterdag van september. Om 19.00 uur is er een eucharistieviering in de HH. Petrus & Pauluskerk in Schaesberg. Deze wordt muzikaal begeleid door het gemengd kerkelijk zangkoor Sint Caecilia. Aansluitend aan de mis trekt de processie naar het kapelletje in het Kapellerbos. Kaarsen en flambouwen worden aan het begin van de processie uitgereikt. Bij de kapel vindt een kort gebedsmoment plaats. 
 
Daarna gaat de Leenderkapel weer voor meer dan een half jaar op slot. Dit seizoen hebben bijna vierduizend pelgrims de eeuwenoude kapel bezocht. De stichting Leenderkapelletje dankt iedereen die de vieringen bij de kapel mogelijk heeft gemaakt. Wie meer wil weten over de Leenderkapel kan de kapel ‘virtueel’ bezoeken op www.leenderkapel.nl of via de eigen Facebookpagina van de kapel.
 
IMG_1113-1.jpg 
Suggestie fotobijschrift: De lichtprocessie naar de Leenderkapel is elk jaar erg sfeervol.
 
—————————————————
 
Noot voor de redactie: Voor meer informatie: M. Bemelmans  06 - 21503933 of kijk op www.leenderkapel.nl  of op https://www.facebook.com/Leenderkapelletje/
 
Bijgaande foto mag rechtenvrij worden gepubliceerd onder. Vermelding van Foto: Stichting Leenderkapelletje. 
 
Desgewenst kan de foto ook op andere wijzen worden aangeleverd.
Tags: