Kroedwusjzegenen aan de Leenderkapel

07 augustus, 2015 op 12:13

Kroedwusj zegenen bij de Leenderkapel
Zaterdag 15 augustus om 8.30 uur

Op zaterdag 15 augustus viert de rooms-katholieke kerk het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. Dit is het belangrijkste Mariafeest van het hele jaar. Traditioneel wordt op deze dag ook de ‘Kroedwusj’ gezegend. In Schaesberg gebeurt dat bij de Leenderkapel in het Kapellerbos.

Op zaterdagmorgen 15 augustus is daar om 8.30 uur een plechtige eucharistieviering. Tijdens de mis wordt de opname van Maria in de hemel – officieel: de ontslaping van Maria – gevierd en tevens worden de kruidenboeketten gezegend. Volgens de traditie beschermen deze ‘Kroedwusj’ tegen diverse vormen van onheil, waaronder blikseminslag.

Vrijwilligers van de Leenderkapel zullen in de week voorafgaand aan 15 augustus in de regio kruiden gaan plukken om de boeketten te maken, maar wie wil mag ook een eigen ‘kroedwusj’ van thuis meenemen. Overigens is er tot en met 29 augustus elke zaterdagmorgen om 8.30 uur een h. mis bij de Leenderkapel. Iedereen is daarbij van harte welkom.
Kijk voor meer informatie over de activiteiten bij de kapel ook eens op www.leenderkapel.nl of volg ons op www.facebook.com/leenderkapelletje.

lenderkapel.jpg

Elk jaar zorgen vrijwilligers weer voor het plukken va de Kroedwusj.

——————————————————————————————————————————
Noot voor de redactie: Voor meer informatie over de vieringen bij de Leenderkapel kunt u contact opnemen met Matheu Bemelmans: 06 - 21503933 of m.bemelmans@home.nl.

Bijgaande foto mag rechtenvrij worden gepubliceerd. Mocht u de foto niet op de juiste wijze hebben ontvangen, laat ons dit dat even weten, dan sturen we de foto op een andere manier.

Tags: