Koninklijke Onderscheiding Chris Willems

06 augustus, 2019 op 10:09

Zondag 4 augustus 2019 heeft de Heer Chris Willems uit Ubachsberg een Koninklijke Onderscheiding opgespeld gekregen uit naam van de Koning als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In de speech van de Loco-burgemeester van de Gemeente Voerendaal, de Heer Ruud Braun, werd aangegeven waarom Chris in aanmerking voor deze onderscheiding is gekomen.

Op basis van zijn inzet voor het klein religieus erfgoed in de vorm van het aanleggen van een enorme fotocollectie van kruisen en kapellen, onderhoud en/of restauratie van kruisen, vervangen en/of nieuwe kruisen plaatsen, een website over de kruisen in Limburg, 3 uitgebrachte fotoboeken, lezingen over kruisen en kapellen, bestuurslid van deĀ  Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg, enz., is deze onderscheiding zeker op zijn plaats. Mevrouw Josien Willems kreeg een prachtige bos bloemen aangeboden.

Voor Chris was het een grote verrassing waarbij zijn kinderen en kleinkinderen betrokken waren om de delegatie te ontvangen, bestaande uit de Heer Ruud Braun, Mevrouw Marloes Besse secretaresse van de burgemeester, Wiel Oehlen, Wiel Erven, Ed en Lenie van Gelder, Harrie Kuijpers, Sander van Daal en Hay van Boekhold. Helaas was Matheu Bemelmans, voorzitter van de Stichting Kruisen en Kapellen in Limburg, verhinderd.

Chris van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding en dat je er nog lang van mag genieten.


IMG_9654laag.jpg

Tags: